FISA, de belangrijkste organisator van beurzen op de Heizel, is ongerust over de toekomst van parking C in Grimbergen. Het bedrijf organiseert onder meer de beurzen Batibouw, Cocoon en het vakantie- en voedingssalon. Voorzitter Philippe Lhomme pleit voor het behoud van de parking.

Parking C groeide de voorbije maanden tot de meest bekende parkeerplaats van het land. Dat komt door de verbondenheid met het omstreden Eurostadion. De Europese voetbalbond Uefa heeft vorige week Grimbergen niet langer geselecteerd als locatie voor het Europees kampioenschap voetbal in 2020.

Voorlopig is de bouw van het voetbalstadion nog niet afgeblazen. De bouwvergunning is nog niet in orde, maar bouwheer Ghelamco zet nog altijd door met de plannen.

“Er bestaat een beursindustrie die sterk staat in Brussel en die de sterke infrastructuur van Brussels Expo gebruikt”, zei Lhomme naar aanleiding van de voorstelling van Batibouw.

“Het is dankzij die infrastructuur dat de beurzen kunnen plaatsvinden. Er staan veel banen op het spel. De toekomst van de parking baart ons dan ook veel zorgen.”

Parking C telt in theorie 10.000 plaatsen en liep volgens de voorzitter van FISA vorig jaar tijdens Batibouw verschillende keren vol. “Is het wel nuttig om zo’n belangrijke voorziening te vernietigen?”