Beste kleine werkgever Easi zoekt nieuwe kantoren

easiEasi uit Leuven kan terugblikken op een geslaagd 2015. Het bedrijf dat it-oplossingen ontwikkelt, werd verkozen tot beste werkgever van het jaar in de categorie van de kleinere bedrijven. Dat het zo’n goede werkplaats is, wilde ook vicepremier en federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) met eigen ogen zien.

Bij Easi werken momenteel zestig mensen. Het bedrijf wil dat die zonder uitzondering met plezier naar hun werk komen. Liefde voor de baas, noemen ze dat ter hoogte van de Vaartkom in Leuven.

Voor die liefde krijgen de werknemers een en ander in ruil. Zo wordt er bijvoorbeeld geen enkele externe manager aangenomen. Elk personeelslid krijgt op die manier de kans om binnen het bedrijf door te groeien naar een hogere functie.

Easi huist nu aan de Vaartvest maar is van plan om nieuwe kantoren te bouwen in Leuven. Waar precies staat nog niet vast. De zoektocht naar een terrein is bezig. De verhuizing is gepland tegen eind 2017.

Economisch kwam het softwarebedrijf in het nieuws met de onwikkeling van een mobiele applicatie die een einde moet maken aan overvolle en onoverzichtelijke mailboxen. Het zogenoemde InboxZero wil af van het postvakprincipe, waarbij de mails zich opstapelen in de mailbox.