De beste bierbestemming ter wereld in Lennik. Meer bepaald in café In de Verzekering tegen de Grote Dorst in gehucht Eizeringen. Dat beweert althans de gerenommeerde internationale bierwebsite RateBeer.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst is de prijzen inmiddels wel gewoon geraakt. Eerder werd het door RateBeer al verkozen tot beste café ter wereld. Tot driemaal toe zelfs.

De herberg van Kurt Panneels bestaat al sinds 1842 en is alleen open op zondag van 10 tot 20 uur en na begrafenissen. Met een selectie van meer dan 250 bieren is het vooral gespecialiseerd in bieren van het Pajottenland. Vooral geuze, lambiek en oude kriek zijn er in trek.

Nog andere Belgische bestemmingen vielen in de prijzen. Café Kulminator in Antwerpen is de zesde beste bierbestemming ter wereld. De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw staat op plaats dertien en het Oude Schooltje van de Struise Brouwers in Oostvleteren op veertien. Drie kroegen uit Brussel scoren eveneens hoog: brouwerij Cantillon (20), Moeder Lambic Fontainas (22) en Moeder Lambic Sint-Gillis (28).

In totaal telt ons land elf noteringen in de lijst van beste bierbestemmingen ter wereld.