De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft donderdag de beslissing over de milieuvergunning voor het Eurostadion in Grimbergen met twee maanden uitgesteld.

De milieuvergunningsaanvraag werd ingediend door projectontwikkelaar Ghelamco voor de bouw van het Eurostadion op Parking C in Grimbergen. De termijn voor de behandeling van die aanvraag werd met twee maanden verlengd.

“We hebben meer tijd nodig om een beslissing te nemen door de omvang van het dossier”, zegt gedeputeerde voor Milieu Tie Roefs (Groen). Ze verwijst naar de vele adviezen, bezwaarschriften en het omvangrijke milieueffectenrapport. Enkele gedeputeerden vinden het te vroeg om een oordeel te vellen. “We hebben daarom de behandelingstermijn verlengd tot het maximum.”

Ruimte Vlaanderen gaf eerder een negatief advies over de milieuvergunningsaanvraag, onder meer door de aanwezigheid van de buurtweg. De gemeente Grimbergen ontving in het openbaar onderzoek rond de milieuvergunningsaanvraag 376 individuele bezwaarschriften en enkele petitielijsten. Het schepencollege bracht geen advies uit over de milieuvergunning maar maakte aan de deputatie wel enkele bezwaren over rond mobiliteit, geluidshinder, luchtkwaliteit, grondwaterinfiltratie en klimaatneutraliteit.

De deputatie stelde vorige week ook de beslissing uit over het voorstel van de gemeenteraad van Grimbergen om de buurtweg door Parking C af te schaffen. Die afschaffing is een conditio sine qua non voor de bouw van het Eurostadion. “Tegen de gemeenteraadsbeslissing werden enkele klachten ingediend bij de gouverneur. We willen eerst de resultaten afwachten.”