1890976_10202680472444966_1522859159_nBen Vicca uit Nieuwrode bij Holsbeek is de nieuwe baas van CGI Belgium. De Hagelander volgt aan het hoofd van het it-bedrijf Hans Vets op, die begin juli vertrok uit Diegem. Onder de leiding van Vicca wil de Belgische vestiging van de Canadese it-dienstenleverancier de opgedane marktkennis verder uitspelen.

Vicca, die studeerde aan Groep T in Leuven, was al bij het it-concern aan de slag als managing director. Hij begon in 1998 bij het toenmalige Logica, dat in de zomer van 2012 overgenomen werd door CGI op een moment dat het in slechte papieren zat. In zijn beginjaren vervulde hij vooral commerciële functies. Vicca maakte al deel uit van het directieteam in België en leidde de overheidssector voor hij aantrad als vicepresident CGI Belgium.

Onder zijn leiding wil CGI de marktkennis verder uitspelen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar technologie en apps maar ook naar zakelijke processen bij de klanten. En hoe die technologie bijdraagt aan de business. De focus van CGI ligt bij vier sectoren: financial services, energy/utilities, healthcare/manufacturing en overheid.

Het bedrijf kon heel recentelijk een contract ter waarde van 196 miljoen euro binnenhalen met het consortium CGI-Intrasoft. De onderneming uit Diegem neemt zo het beheer en onderhoud van alle apps van het Europees parlement voor haar rekening.

Naar eigen zeggen bevindt CGI zich op het hoogtepunt van de groei. Het telt 250 werknemers en haalt een omzet van 32 miljoen euro. De KU Leuven is een van de grootste klanten, naast ING, Carrefour en Luminus.