Beleggen in studentenhuisvesting is populair

quaresQuares Student Housing versterkte zijn kapitaal 2.058.500 euro die werd opgehaald met een nieuwe aandelenemissie, waarbij een beroep werd gedaan op het publiek spaarwezen.

Quares Student Housing wil een vastgoedportefeuille opbouwen van zo’n vijfhonderd studentenkamers. Quares Student Housing wil zo haar maatschappelijke rol spelen en bijdragen tot het oplossen van de stijgende vraag naar kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting.

Sinds de start van Quares Student Housing in 2013 werd via private plaatsing 12,24 miljoen euro opgehaald, waarvan 10,75 miljoen euro via de uitgifte van aandelen en 1,49 miljoen euro via de uitgifte van obligaties. Deze bedragen werden geïnvesteerd in drie gebouwen met 237 studentenkamers. In totaal bedroeg de vastgoedwaarde van deze investeringen 21,5 miljoen euro.

De belangrijkste uitdaging voor Quares Student Housing is om in het belang van zowel de obligatie- als de aandeelhouders de opportuniteiten binnen de markt van studentenhuisvesting te kunnen blijven benutten. Dit jaar kon de belegger in studentenvastgoed investeren vanaf 11.500 euro.”We haalden 2.058.500 euro op in 179 aandelen”, zegt director Thierry De Wever van Quares. “We hebben heel wat geïnteresseerden ontmoet tijdens onze infosessies en mochten 51 nieuwe aandeelhouders verwelkomen.”

De kapitaalverhoging brengt het totaal opgehaald kapitaal Quares Student Housing op 12.806.100 euro. Met dit vers opgehaalde kapitaal zullen verdere acquisities gerealiseerd worden.

Zaterdag 25 april organiseert de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) haar jaarlijkse beleggersevent VFB Happening in Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden.

Daar is deze keer ook Quares Student Housing van de partij. Thierry De Wever geeft er om 13.05 uur een presentatie in de immo corner. “Als nichespeler willen we er onze strategie, namelijk het streven naar zowel een maatschappelijk als financieel rendement, nog eens duidelijk in de verf zetten”, zegt De Wever. “We willen de Vlaamse belegger de mogelijkheid geven om te participeren in onze unieke beleggingsopportuniteit. Zo wil Quares Student Housing haar maatschappelijke rol blijven spelen en bijdragen tot het oplossen van de stijgende vraag naar kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting.”

Voor kandidaat investeerders is er een infoavond op donderdag 28 mei om 19.30 uur in de Faculty Club aan het Groot Begijnhof 14. Je kan daar via deze link voor inschrijven.