Belchim koopt aandelen terug van FMC

belchimBelchim Crop Protection uit Londerzeel en Belchim Management nv kondigen aan dat ze de twintig procent aandelen die FMC Chemicals bvba had in Belchim Crop Protection nv nu volledig heeft teruggekocht. Tien procent was reeds teruggekocht; de resterende tien procent werd zopas verworven.

Belchim Management en FMC hadden in december 2014 een overeenkomst gesloten over de buyback nav de aquisitie van Cheminova door FMC.

Belchim Management, de Belgische holding van Dirk Putteman, stichter van Belchim Crop Protection NV, bezit nu 75 procent van de aandelen. De overige 25 procent is in handen van ISK Biosciences Europe NV uit Diegem.

In een beperkt aantal landen behoudt het bedrijf de distributierechten van sommige FMC-producten die momenteel worden verdeeld door Belchim.

 Belchim noteerde in 2014 een verkoopsstijging met 25 procent tegenover 2013 en verwacht voor dit jaar een turnover die de vierhonderd miljoen euro zal benaderen. Door recente innovaties is een groei tot een turnover van 500 miljoen euro binnen de twee jaar in het vooruitzicht.

Belchim telt 323 medewerkers en is actief in vijftig landen wereldwijd.