Het weekblad Trends heeft de rangschikking van de Vlaams-Brabantse Gazellen bekendgemaakt. Dat zijn de snelst groeiende bedrijven van de provincie. Topper in de categorie grote bedrijven is Belchim uit Londerzeel. Bij de middelgrote bedrijven staat Destiny uit Zaventem bovenaan. Bij de kleine bedrijven is Modero uit Grimbergen primus.

Belchim Crop Protection is specialist in gewasbeschermingsmiddelen. Samen met drie werknemers begon de onlangs overleden stichter en bezieler Dirk Putteman in 1987 met de distributie van gewasbeschermingsmiddelen.

Vorig jaar rondde het bedrijf voor het eerst de kaap van 500 miljoen euro omzet. Het mikt tegen 2020 op 700 miljoen euro. Belchim telt 480 medewerkers en is actief in meer dan 55 landen. Het doel is tegen 2020 in 97 landen operationeel te zijn.

Cloud

Destiny, opgericht in 2008, was in de beginjaren een pure telecomspeler maar later werd de focus verruimd. “Vandaag positioneren we ons als een echte scale-up die een brug slaat tussen it en telecom. Ons doel is om bedrijven toegang te geven tot data en ze op een slimme manier en vanuit de cloud te laten communiceren”, zegt Daan De Wever, oprichter en sinds 2015 ceo.

Het bedrijf telt bijna honderd medewerkers en sloot het boekjaar 2017 af met een omzet van 28 miljoen euro. Dit jaar mikt Destiny op 50 miljoen euro.

Modero is een kantoor van gerechtsdeurwaarders. Sinds Jan De Meuter in 2001 de leiding nam, evolueerde het traditionele kantoor naar een bedrijf dat voortdurend de grenzen van het beroep probeert te verleggen. In België garandeert Modero een volledige dekking door een formeel netwerk van gerechtsdeurwaarderskantoren.