ruysbroeckveldDe bedrijvenzone Ruysbroeckveld in Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, wordt aantrekkelijker voor investeerders. Daar zou een investering van de Vlaamse overheid in een nieuwe brug moeten toe leiden. De Driefonteinenbrug biedt ondernemingen langs het kanaal voortaan een directe verbinding met de op- en afrit Anderlecht Industrie van de Brusselse Ring.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert 10 miljoen euro in de bouw van twee nieuwe bruggen over het kanaal in Ruisbroek en Vilvoorde. De nieuwe Driefonteinenbrug in Ruisbroek moet het drukke autoverkeer op de Bergensesteenweg gevoelig ontlasten. Bedrijven langs het kanaal krijgen via de Humaniteitslaan een directe verbinding met de Brusselse ring.

De brug moet ook aan fietsers nieuwe mogelijkheden bieden, door aansluiting op de fietssnelweg Kanaalroute. Dat moet het woon-werkverkeer per fiets stimuleren. De bouw start in 2018.

Ruysbroeckveld is een recente bedrijvenzone tussen de Bergensesteenweg (N6) en het kanaal Brussel-Charleroi. Door de centrale ligging in de rand rond Brussel en een theoretisch goede bereikbaarheid via de Brusselse Ring (RO) en de autoweg Brussel-Parijs (E19) is het in principe een toplocatie.

De zone heeft een totale oppervlakte van acht hectare, opgedeeld in een aantal loten. Het verkavelingsplan werd zo opgesteld dat de percelen beantwoorden aan een flexibele en wisselende ruimtebehoefte van bedrijven. De loten met een oppervlakte van 1.250 vierkante meter worden samengevoegd tot grotere gehelen met een minimale perceelruimte van 5.000 vierkante meter.

Ook in Vilvoorde plant Weyts een nieuwe brug over het kanaal. De bouw van die brug start in de eerste helft van 2017.