Bedrijvenpark West Gate biedt plaats aan vijftig kmo’s

p1363_groot-bijgaarden_zicht-3_2016-08-23Aan de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden, deelgemeente van Dilbeek, werd vrijdag het nieuwe bedrijvenpark West Gate voor geopend verklaard met een ludieke happening aan het gewezen magazijn van uitgever Corelio. De eigenlijke bouw moet nog beginnen. Het project biedt plaats aan vijftig kmo’s.

Het oude pand, dat vroeger toebehoorde aan mediagroep Corelio, werd vroeger vooral gebruikt als opslagplaats. De ruimte van meer dan 3.000 vierkante meter wordt binnenkort volledig gerenoveerd.

Een zogenaamde deathride voor de jeugd van Dilbeek moest de aandacht vestigen op het project van ontwikkelaar Futurn. “Onze corebusiness is het herwaarderen van onderbenutte ruimte. Dat gaat veel verder dan alleen de gebouwen op zich”, zegt Frederik Baert van Futurn.

West Gate is een project van 50.000 vierkante meter. Aan kmo’s worden loodsen, showrooms en multifunctionele ruimtes aangeboden vanaf 140 vierkante meter. De ligging op een boogscheut van de E40 en de Brusselse Ring en op enkele minuten van het centrum van Brussel maakt het in theorie een interessante locatie. De praktijk is anders: bij het verlaten van de Gossetlaan wachten op elk moment van de dag steevast ellenlange files.

De start van de werken van de eerste fase aan het bestaande gebouw van Corelio en de omliggende parking is gepland voor het einde van dit jaar. Tot 2021 blijft zestig procent van het project ter beschikking van Corelio. In de aanpalende gebouwen huist onder meer nog de redactie van De Standaard.