afasTijdens een spectaculair dinner in the sky vlakbij het Atomium in Brussel werd donderdagmiddag overlegd over de nominaties voor de Afas Award 2015 van de Mechelse specialist in bedrijfssoftware. Onder het deskundige voorzitterschap van Wim Jorissen, schepen van economie van Mechelen, werden uit de vijf kandidaten drie genomineerden geselecteerd. Eén van die drie wordt de winnaar die op 5 november bekend wordt gemaakt op de Afas Open, de klantendag van het bedrijf.

De genomineerden zijn Kinepolis, DCB uit Zaventem en Aviapartner uit Zaventem. Zij hadden zichzelf en hun samenwerking met Afas eerst uitgebreid voorgesteld, net als de twee kandidaten die afvielen: Groep Schaubroeck uit Nazareth en Body2win uit Hasselt.

Kinepolis en Afas zijn al 13 jaar partners. Oorspronkelijk haalde Kinepolis Afas enkel binnen om het personeelsbestand te digitaliseren. Dat is geëvolueerd tot een excellent draaiende payrolllink.

Aviapartner ging pas vorig jaar in zee met Afas. Vanwege het complexe personeelsbestand van de specialist in cargoservices op luchthavens had het bedrijf vroeger diverse IT-tools nodig voor HR. Nu biedt de software van Afas een geïntegreerde oplossing waar ook creatief mee kan worden omgesprongen.

DCB (Data Communication Business) werkt met Afas sinds 2013 en is er laaiend enthousiast over. Sinds dag 1 van de implementatie van de software konden probleemloos offertes worden uitgestuurd, en het Belgische en het Nederlandse kantoor van het bedrijf kunnen op 1 systeem werken. Logistiek is het hart van dit bedrijf, en met de Afas software die door DCB zelf nog werd aangepast, loopt dat op rolletjes.

Afas (Applications For Administrative Solutions) automatiseert bedrijven en organisaties met complete en moderne online bedrijfssoftware. De standaard software kan flexibel worden ingericht en is geschikt voor kleine en grote bedrijven en organisaties. Al meer dan 10.000 organisaties in België, Luxemburg, Nederland en op de Caribbean werken met de software van AFAS. (Leen De Moor)