Meer dan 550.000 mensen hebben zondag deelgenomen aan de 27ste editie van Open Bedrijvendag van Voka. In Vlaams-Brabant vonden belangstellenden naast de hotspots Leuven en Herent vooral de weg naar Steenokkerzeel. Daar konden ze een kijkje nemen in het immense sorteercentrum van DHL Aviation en bij luchtverkeersleider Belgocontrol.

Ondernemers ondernemen voor iedereen: dat was het motto van de 27ste editie. Een verwijzing naar de gelijknamige campagne die het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen voert om het imago van ondernemers te verbeteren.

“Over het algemeen komen ondernemingen vooral in het nieuws met negatieve zaken zoals ontslagrondes. Het is belangrijk dat ondernemers tonen waarmee ze bezig zijn en de mensen eens laten stilstaan bij hoeveel ondernemingen bijdragen aan de maatschappij”, zei Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Impact

“We merken elk jaar dat veel bezoekers en bedrijven reikhalzend uitkijken naar ons event. Niet alleen kleine, startende ondernemingen vinden steeds vaker de weg naar Open Bedrijvendag. Ook grote, klinkende namen weten de kracht van het evenement te waarderen. Alles tonen, klein én groot: dat is de essentie van Open Bedrijvendag.”

De deelnemende bedrijven hebben zondag in de verf gezet hoe ze een meerwaarde vormen voor de samenleving. “Bezoekers zagen hoe onze ondernemingen nieuwe producten en technologieën ontwikkelen en op die manier een impact hebben op zowat elk aspect van ons leven. Van het brood bij de bakker tot alle mogelijke toepassingen van onze smartphones.”