De Stichting Onderwijs & Ondernemen van Unizo houdt vrijdag voor de tiende keer haar open bedrijvendag voor scholen onder de noemer techclass. In Vlaams-Brabant zijn de scholieren te gast bij drie bedrijven.

“Ondernemende mensen dragen bij aan een sterkere samenleving. Een ondernemende houding leidt tot het verleggen van grenzen en het creëren van kansen. Dat hebben we nodig in Vlaanderen”, zegt Dirk Braeckevelt. “De Stichting Onderwijs & Ondernemen binnen Unizo ontwikkelde daarom gerichte programma’s en acties om studenten te versterken in hun ondernemerstalent.”

In Vlaams-Brabant zijn de scholieren te gast bij IBM België in Brussel, bij Mastermail in Wilsele-Leuven en bij Desco in Diest.

De Stichting Onderwijs & Ondernemen van Unizo lanceert ook de tweede editie van de wedstrijd student-ondernemer van het jaar. “Dat is een initiatief om studenten warm te maken voor een job als ondernemer aan de hand van inspirerende voorbeelden.”

Het aantal student-ondernemers zit duidelijk in de lift. Volgens recente berekeningen is het aantal Vlaamse student-ondernemers in een paar jaar tijd meer dan verdubbeld, tot ruim 2.500. Het verbeterde sociale statuut voor student-ondernemer zal die toename van het aantal studenten met een eigen zaak alleen maar versnellen. Dat statuut, waarvoor Unizo ijverde, werd op 1 januari van dit jaar van kracht.