De vaart in Leuven vormt nu zondag 17 september het strijdtoneel van de dertiende editie van de Vaartchallenge. Liefst 79 teams gaan de uitdaging aan en trachten om een traject op het water zo snel mogelijk af te leggen. Tientallen bedrijven dingen mee naar de opperste bekroning.

“Na twaalf succesvolle edities organiseert Tofsport Leuven ook dit jaar de coolste waterrace van het jaar. De Vaartchallenge is een wedstrijd waarbij alles draait rond visie, volharding en verbondenheid”, zegt de Leuvense schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V).

Tientallen bedrijven, families en vriendenkringen schreven zich in en maken zich op voor een ongewone teambuilding. Teams van zes personen leggen in een traject op het water af van twee tot drie kilometer. Onderweg moeten ze zeven water- en landproeven tot een goed einde brengen.

Wie de proef succesvol aflegt, wint tijd die van de eindtijd afgetrokken wordt. Teams die niet slagen in de proeven, krijgen extra tijd toegevoegd aan hun eindtijd. De eerste boot gaat te water om 9.30 uur, de laatste vertrekt om 16 uur.

Voor de eindoverwinning wordt gestreden in drie categorieën: vrouwen, heren en gemengd. Maar niet alleen de snelste ploegen vallen in de prijzen. Ook het meest origineel verklede team wordt in de bloemetjes gezet.

Ook wie niet zelf deelneemt, is welkom om de teams te komen aanmoedigen in de buurt van de Remytorens in de Leuvense deelgemeente Wijgmaal.