Bebat investeert in Vianderdomein

InzamelactiekleinDe Tiense vzw Bebat zal investeren in een educatief openluchtklasje in het Vianderdomein. Tussen 23 februari en 22 maart daagde Bebat alle inwoners van Tienen uit om binnen de maand minstens 1.500 kilo lege batterijen in te zamelen. Als het lukte zou Bebat investeren in het Vianderdomein.

De Tienenaars verzamelden meer dan zesduizend kilogram batterijen, goed voor gemiddeld acht batterijen per inwoner. Met deze actie wou Bebat ook de betrokkenheid van de Tiense scholen en verenigingen stimuleren. Voor hun inspanningen kregen de school de Toermalijn en de Tiense zwemclub respectievelijk 2.000 extra spaarpunten en een waardebon van 500 euro van Bebat.

“Omdat we zelf in Tienen zitten, vonden we het een mooie opportuniteit om de lokale betrokkenheid te verhogen. Door meer dan zesduizend kilo in te zamelen, hebben de Tienenaars aangetoond dat ze begaan zijn met het milieu”, zegt Nele Peeters, marketing manager Bebat.

“Het educatieve openluchtklasje, dat wij samen met de stad Tienen zullen oprichten, is een perfecte groene ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Tienen, maar ook scholen en verenigingen. Ze komen er alles te weten over bijen, vlinders, koesterburen en andere lokale fauna en flora in het vianderdomein.”