BDO scoort goed in ranking Thomson Reuters

BDPBDO  staat op de eerste plaats voor de small en mid market M&A ranking van Thomson Reuters.

De jaarlijkse ranking van Thomson Reuters, een van de leidinggevende referenties voor investment banking en corporate finance advies, plaatst BDO als financial advisor op de eerste plaats voor de small en mid market M&A ranking in de Benelux met meer dan negentig deals.

Op Europees niveau behaalt BDO de derde en respectievelijk vierde plaats in het small en mid market segment.Wereldwijd steeg het aantal door BDO begeleide deals van 621 in 2013 naar 720 in 2014.

Een fusie of overname (M&A) is een belangrijk strategische momentum en biedt tal van opportuniteiten voor bedrijven. Het is een veel benut middel om aan geografische expansie te doen, nieuwe handelsactiviteiten te ontwikkelen, het klantenbestand te vergroten of zich te wapenen tegen concurrenten of die gewoon over te nemen. Sinds de crisis van 2008 zitten vele bedrijven en financiële partijen met een gigantische en vaak onbenutte oorlogskas die nu al een paar jaar de M&A activiteiten doet toenemen.

Elk jaar maakt Thomson Reuters op basis van het aantal gerealiseerde transacties, een rangschikking op van de belangrijkste spelers in het M&A gebeuren. Bij die rangschikking wordt een onderscheid gemaakt tussen “small caps” verrichtingen die tot 50 miljoen dollar gaan en “medium caps” deals tot 500 miljoen dollar.

“Door de recente rangschikking van Thomson Reuters bekleden we voor de Benelux een pole position op de M&A markt van small en mid caps”, zegt Johan Vandenbroeck, Partner Corporate Finance. ” Hieruit blijkt dat de werkwijze die we toepasten sedert de oprichting van het Belgische Corporate Finance Departement, nu vijf jaar geleden, zijn vruchten afwerpt. Dit wordt bovendien vertaald in een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan dertig procent.”