Bart Grieten aan het hoofd van brouwerijen van AB InBev

bartgrieteninbevIn de brouwerij van AB InBev in Leuven zijn maandag de werken gestart voor een nieuwe productielijn. Big boss Carlos Brito himself duwde in de vooravond de knop in. De brouwerijen van AB InBev in Europa krijgen een nieuwe baas: Bart Grieten, een man uit eigen rangen.

Carlos Brito, de ceo van AB InBev, opende maandagavond officieel de werken voor een nieuwe brouwlijn in de bedrijfsgebouwen in Leuven. Brito kwam en zag dat de brouwerijen van AB InBev in ons land goede zaken doen. Zowel in Hoegaarden, Jupille als Leuven staan uitbreidingen op stapel.

In Hoegaarden en Leuven wordt de productiecapaciteit uitgebreid. De nieuwe productielijn in Leuven is goed voor drie miljoen hectoliter extra. In Jupille wordt de afvulcapaciteit verhoogd. De uitbreidingen zijn een rechtstreeks gevolg van de stijgende export van de bieren van AB InBev. Het gaat vooral om Hoegaarden, Leffe en Stella Artois.

Bart Grieten komt vanaf volgende week aan het hoofd van de brouwerijen in Europa te staan. Hij wordt ook baas over de logistiek en het voorraadbeheer bij AB InBev Europa. De ingenieur werkt al twintig jaar bij AB InBev en is nu de verantwoordelijke van de brouwerijen, de engineering, de planning en de logistiek in de Benelux en Zuid-Europa (Frankrijk, Italië, Spanje).

Grieten startte in januari 2001 als maintenance manager bij het toenmalige Inbev. Van 2003 tot 2007 was hij er packaging manager. Nadien trok hij twee jaar naar Jupille als plantmanager. In 2009, bij het gefusioneerde AB InBev, werd Grieten directeur brewery support. Medio 2012 promoveerde hij in Leuven tot directeur brewery operations BeNeFraLux. Sinds januari vorig jaar heeft hij de Benelux, Frankrijk, Italië en Spanje onder zijn hoede. Grieten volgt Ludo Degelin op, die in maart het bedrijf verlaat.