Bart Colson (50) is de nieuwe chief operating officer van het Belgische team van Eurofiber. Hij brengt 25 jaar expertise mee naar het telecombedrijf in Zaventem.

Colson begon bij Telenet als verantwoordelijke voor netwerkoperaties. Daarna bouwde hij systemen, processen en teams uit voor servicedelivery en customerservice binnen de B2B-afdeling van Telenet. Colson werkte bij Telenet van 2004 tot 2017. Eerder was hij aan de slag bij BT Global Services (1995-2004) in diverse managementfuncties. Hij bouwde er onder meer het glasvezel- en transmissienetwerk voor de Belgische businessunit uit.

“Elk bedrijf heeft vandaag de mond vol van digitalisering van de interne processen en de manier waarop ze de klanten bedienen”, zegt Colson. “Daarnaast worden concepten als internet of things en smartcities realiteit. Al die trends resulteren in een explosief groeiende vraag naar bandbreedte. Daar heeft Eurofiber met zijn digitale infrastructuur een sterke troef in handen. De ambitieuze plannen resulteren in enkele uitdagingen om teams, processen en systemen te laten meegroeien. Daar werk ik graag aan mee.”

Dienstverlening

“Om onze groei te faciliteren moeten we blijven sleutelen aan de organisatie. De juiste mensen aan boord halen hoort daar bij”, stelt ceo Hans Witdouck. “Ik trok Bart vooral aan om onze doelstellingen binnen servicedelivery en klantentevredenheid waar te maken. Eurofiber moet het verschil maken in dienstverlening en laat nu dat een van zijn sterke punten zijn.”

Eurofiber België is een leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met een eigen glasvezelnetwerk van 7.500 km biedt het bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstbestendige en open infrastructuur. Sinds de oprichting in 2000 breidt Eurofiber de infrastructuur continu uit, met  ondersteuning van aandeelhouder Antin die focust op investeringen.