kodaksiteBanimmo gaat een nieuwe groene wijk met 250 wooneenheden bouwen op de voormalige Kodaksite in Vilvoorde. Het bouwbedrijf uit Zaventem begint volgend jaar met de werken.

De Kodaksite ligt in Koningslo, een woonkern van de stad Vilvoorde.  Momenteel is daar het Athena Business Center gevestigd. Vanaf 2017 bouwt Banimmo er een nieuwe wijk. Door het wegvallen van de kantoor- en logistieke activiteiten van het businesscenter kan de achterliggende parkzone van 1,3 hectare in het plan geïntegreerd worden.

Het nieuwe project voorziet in een grote diversiteit aan wooneenheden. Van appartementen tot stedelijke villa’s en eengezinswoningen, met tuin of terras van verschillende omvang.

Een aantal eengezinswoningen wordt ontworpen als groeiwoningen. Die kunnen als kleine woning worden aangekocht en door de eigenaars worden uitgebreid, naargelang de gezinssituatie en het budget.

De mogelijkheid bestaat om diverse wooneenheden met elkaar te schakelen, bijvoorbeeld in het kader van ouderenzorg. Het wordt een autoluwe wijk die ingericht wordt volgens de principes van het woonerf. Er wordt plaats vrijgemaakt voor kleine buurtwinkels. Van een kapper en een supermarkt tot een bakker en een apotheek. Ook de wijkpolitie zal er een onderkomen vinden.

Het nieuwe project past in de vernieuwingsdrang van Vilvoorde. De stad beoogt een metamorfose als locatie waar het aangenaam wonen en werken is.