Bij Carrefour Groep Mestdagh, in Tienen en Aarschot, zijn er jobs bedreigd. Dat maakte de directie bekend. Hoeveel personeelsleden er moeten afvloeien wordt begin juni bekend gemaakt. 

Het gaat al enkele jaren niet goed bij Carrefour Groep Mestdagh. Hierdoor ziet de directie zich genoodzaakt om zwaar te snoeien in de kosten. In de vestigingen van Tienen en Aarschot zouden volgens de vakbond het aantal naakte ontslagen beperkt blijven. “We hopen de gevolgen te beperken tot vrijwillig vertrek en SWT (brugpensioen met bedrijfstoeslag; nvdr.)”, aldus Mark Vanopdenbosch van vakbond BBTK-ABVV. “Maar er zal wel polyvalenter en flexibeler moeten worden gewerkt. Wij denken dan aan de opening van de winkels op zondagvoormiddag.” 

Sluiting winkels 

Tegen begin juni zou de directie met concrete cijfers op de proppen komen, en weet het personeel meer over de gevolgen van de besparingen. In Wallonië zouden enkele winkels de deuren moeten sluiten. Zo ver zou het niet komen in Tienen en Aarschot. Uit solidariteit met hun Waalse collega’s legde het personeel van de Vlaamse winkels het werk neer.