Big_DataComputable.be is donderdag officieel van start gegaan. Dit online nieuwsplatform wil dé nieuwe B2B-vaktitel voor Belgische professionals in de informatietechnologie worden. Met deze positionering vult de website een gat in de Belgische markt.

Uit rondvraag onder stakeholders in de Belgische ICT-markt bleek dat er een grote vraag is naar een zakelijk ICT-medium voor professionals en managers uit de sector. Computable speelt hierop in door deze doelgroep te ondersteunen met noodzakelijke vakinformatie.

De nieuwe website biedt alle belangrijke (technische, product-, markt-, beroeps, bedrijfs-, sociaal-economische en maatschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van automatisering en informatietechnologie via nieuwsartikelen, analyses, columns, interviews, opinies en achtergronden.

 “Met de gerichte focus op onze kerndoelgroepen, met name IT-managers en IT-specialisten, kunnen we hen relevante content voorschotelen en slagen we erin te voorzien in de informatiebehoefte van IT-professionals in België”, zegt Visterin, hoofdredacteur van Computable.be. Door zijn focus op zowel bedrijven als de mensen in deze bedrijven, eindgebruikers in verticale markten, ontwikkelingen in de ICT-sector en een sterk expertplatform dat kennis verzamelt en deelt, wil Computable een must worden voor iedere IT-professional in België.

Naast William Visterin, voormalig hoofdredacteur van Smart Business, bestaat de Computable-redactie uit ervaren ICT-journalisten, zoals Luc Blyaert (voormalig hoofdredacteur Datanews) en Stef Gyssels (voormalig redacteur Datanews).

Computable is als hoofdmediapartner verbonden aan de grootste IT-beurzen in België: Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event 2016. Deze vinden plaats op 23 en 24 maart in Brussels Expo en richten zich specifiek op IT-managers en- professionals. (Leen De Moor)