Het AZ Diest heeft zes ruimtes heringericht tot drie grote verloskamers. Met de aanpassingen hoopt het ziekenhuis onder andere meer bevallingen uit te voeren. 

Jaarlijks voert het AZ in Diest 632 bevallingen uit, waarvan een 150-tal keizersneden. Dat aantal hoopt de ziekenhuisdirectie de komende jaren te verhogen met een vernieuwd verloskwartier. Zes ruimtes in het ziekenhuis werden heringericht tot drie grote en comfortabele verloskamers. Een van de kamers is zelfs uitgerust met een relaxatiebad. 

Met een uitnodigend gloednieuw interieur dat maximaal comfort biedt aan de patiënten en met behoud van optimale werkomstandigheden voor de artsen en medewerkers, werd de functionaliteit van de moderne verloskamers geoptimaliseerd. Vanaf vandaag zal het ook mogelijk zijn om in AZ Diest een natuurlijke en moeder-kindvriendelijke keizersnede te ondergaan. In de vernieuwde verloskamers van AZ Diest ligt de focus op de beleving van de ouders bij de bevalling en de goede hechting tussen moeder en kind. Hoeveel de verbouwingen hebben gekost, is niet bekend gemaakt. 

In het AZ Diest werken 490 medewerkers/verpleegkundigen en 117 artsen.