Het Zaventemse automatisatiebedrijf Somfy heeft met Thomas Verhamme (44) een nieuwe country manager aangesteld voor België en Luxemburg. 

Verhamme is zijn volledige carrière al actief geweest in de bouwsector. Hij stond onder andere aan het roer van bedrijven als Tarkett, Husqvarna Construction en Ariston Thermo Group, elk leider binnen hun niche in de bouwsector. Dankzij die jarenlange ervaring en expertise, koppelt Verhamme de kennis van een breed productassortiment aan het belang van een doorgedreven support en service.
“Waar Somfy vroeger vooral gekend stond voor z’n automatische bedieningssystemen voor rolluiken en zonwering, is de behoefte naar meer comfort doorgetrokken naar het volledige huis”, vertelt Thomas Verhamme, de nieuwe country manager voor België en Luxemburg. “De markt van smart home oplossingen is er eentje die ook in de Belux enorm blijft groeien en waarbij de innovaties elkaar aan een hoog tempo opvolgen.”

Flinke groeiplannen 

Somfy heeft de ambitie om de komende jaren flink te groeien. Om dat te realiseren wil Thomas Verhamme ervoor zorgen dat Somfy op de radar komt van iedere Belg. Niet alleen door het verkoopnetwerk te versterken en de support en service verder uit te bouwen, maar ook door Somfy’s smart home oplossingen Connexoon en TaHoma nog meer open te stellen voor andere merken. “Vandaag werken we al met partners als Philips Hue, SONOS, IFTTT en Amazon Alexa, maar in de nabije toekomst worden dat er nog véél meer. Op die manier zijn we binnenkort te vinden in iedere woonkamer”, besluit Verhamme. De man studeerde handelswetenschappen aan de EHSAL in Brussel, is vader van 3 kinderen en trekt – van zodra het kan – zijn loopschoenen aan.