toothpaste-272505_640We hadden al automaten voor brood, frisdrank, sigaretten, groenten en fruit. Daar komen nu ook producten uit de apotheek bij. Bij apotheker De Maeyer in Dilbeek kan je de klok rond babymelkpoeder, zwangerschapstesten, pleisters en tandpasta uit de muur halen.

In de automaat bij apotheek De Maeyer aan de Verheydenstraat zit een zestigtal producten. Van melkpoeder voor baby’s, pleisters en fopspenen tot condooms, tandpasta, douchegel en zwangerschapstesten.

Het idee om bepaalde producten via een automaat aan te bieden dateert niet van gisteren. Apothekers merken al langer dat veel mensen tijdens de wachtdiensten langskomen voor producten als fopspenen en melkpoeder. Op het eerste zicht geen dringende zaken. Dit soort producten is overal gemakkelijk verkrijgbaar maar blijkbaar worden ze toch vaak vergeten.

Het voordeel voor de consument is zonneklaar: tijdens het weekend en op feestdagen hoef je het extra wachtgeld niet langer te betalen.

De Orde der Apothekers is niet gelukkig met automaten. Dat liet ze alvast verstaan toen onlangs een andere apotheker een automaat installeerde in Sint-Agatha-Berchem. Volgens de Orde moeten mensen altijd raad mee krijgen als ze producten kopen. Ook al gaat het om zaken die vlot verkrijgbaar zijn in talloze andere winkels.

Geneesmiddelen horen (nog) niet tot het gamma. Zoek er dus niet naar een pijnstiller of aspirine.