De Royal Automobile Club Belgium (RACB) stelt een nieuw totaalconcept voor om te leren autorijden. Dankzij CONDUCT kan je als ouder of begeleider een auto huren die speciaal werd aangepast om te leren autorijden. “Ouders die hun zoon of dochter zelf willen leren autorijden, worden soms met onverwachte problemen geconfronteerd”, aldus General Manager Frédéric Maeyens van RACB. 

Zowel de leerling-bestuurder als de begeleider worden volgens RACB van een hoop angsten bespaard en kunnen de kosten om een rijbewijs te behalen binnen de perken houden. Daarnaast schenkt CONDUCT ook aandacht aan de theoretische voorbereiding op het rijexamen en omvat het ook een online leerplatform dat zowel de ouder als de leerling-bestuurder stap voor stap begeleidt en de jonge bestuurders de juiste rijreflexen aanleert.

Onverwachte problemen 

“Ouders die hun zoon of dochter zelf willen leren autorijden, worden soms met onverwachte problemen geconfronteerd”, aldus General Manager Frédéric Maeyens van RACB. “Het leasecontract laat bijvoorbeeld niet toe dat de wagen gebruikt wordt om te leren autorijden. Of de auto heeft een automatische versnellingsbak. Of de verzekeringspolis laat niet toe dat een jongere van minder dan 23 jaar met het voertuig rijdt. In al deze gevallen en ook wanneer de ouder liever geen onnodige risico’s wil nemen met de eigen familiewagen, biedt CONDUCT een uitstekend en betaalbaar alternatief. RACB ontwikkelde dit nieuwe, laagdrempelige concept met de veiligheid, de kwaliteit en de betaalbaarheid van de rijopleiding in gedachten.”

Vanaf 15 euro/uur 

Via CONDUCT kan elke ouder een speciaal uitgeruste Peugeot 208 huren. Net zoals wagens van autorijscholen hebben de CONDUCT-voertuigen twee rem- en ontkoppelingspedalen. De lesauto is ook voorzien van ABS en ESP, een automatisch remsysteem en dubbele bediening van knipperlichten en claxon. Dankzij de twee binnenspiegels kan de begeleider het verkeer achter en naast de auto alsook de leerling-bestuurder in het oog houden. Op dit ogenblik zijn er al een 20-tal verhuurpunten, bij Peugeot-garages verspreid over België. In de nabije toekomst voorziet CONDUCT nog 15 bijkomende verhuurpunten. Een vloot van zo’n 50 voertuigen is voorzien tegen einde van dit jaar. Het lesvoertuig kan gemakkelijk online gereserveerd worden (vanaf 15 euro/uur) en dient met de CONDUCT-app geopend te worden. CONDUCT biedt ook financieel interessante huurpakketten aan, inclusief brandstof en een omniumverzekering met een verlaagde franchise.