Robert Van Oversteyns en zijn echtgenote Maggi Schollen richtten 30 jaar geleden autocarbedrijf Linden Cars op. Ondertussen telt het bedrijf uit Rotselaar 11 autobussen, 20 chauffeurs en evenveel gidsen.

Magi Schollen groeide op in de wereld van de autocars. Haar ouders hadden een autocarbedrijf, maar toch was ze zelf niet meteen van plan om een autocarbedrijf te starten. Toch besloot ze eind jaren 80 om samen met haar man alsnog de stap te zetten.

Eigen organisatie

Toen het ondernemerskoppel eind jaren 80 Linden Cars oprichtte had het bedrijf één bus en vervoerde Robert zelf alle vakantiegangers terwijl Maggi verantwoordelijk was voor de klanten en de administratie. Tegelijkertijd hield Maggi er ook een voltijdse job op na. Naarmate het bedrijf groeide ging Maggi halftijds werken en haalde ze zelf het nodige rijbewijs. Zo moest het bedrijf nog niet meteen overgaan tot het aannemen van personeel. Later legde Maggi zich volledig toe op de zaak en tot op vandaag beheert zij nog steeds de administratie van Linden Cars dat inmiddels uitgroeide tot een bedrijf met maar liefst 11 autobussen. Linden Cars werkt niet voor touroperators maar organiseert voornamelijk zelf haar eigen reizen. “Door zelf onze eigen reizen te organiseren willen we het verschil maken op gebied van kwaliteit en service. Op onze groepsreizen staan we steeds klaar voor elk probleem” zegt Magi Schollen. “Momenteel zien we dat Spanje en ook Nederland erg populair zijn.”

Jongerenreizen

Momenteel spreken de busreizen van Linden Cars vooral een ouder doelpubliek aan. Maar in de toekomst wil het autocarbedrijf met hun aanbod ook jongeren aanspreken. “Recent hebben we een nieuwe jonge werknemer aangenomen die er mee voor zal zorgen om meer jongeren aan te trekken. Zo zijn reizen naar het Spaanse Lloret de Mar bij ons mogelijk maar haken jongeren voorlopig nog af omdat ze terughoudend worden wanneer ze denken dat er veel oudere mensen meegaan. In de toekomst willen we toch ook die jongeren aantrekken voor bepaalde reizen die we organiseren” legt Schollen uit.

Foto: zaakvoerster Maggi Schollen