Atlas Copco bekroond voor fietsbeleid

atlas-copcoAtlas Copco met vestiging in Overijse heeft de business mobility award gewonnen voor zijn nieuwe fietsbeleid. De prijs werd uitgereikt door Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) tijdens Shift Up, een congres over duurzame mobiliteit.

Atlas Copco werd in de bloemetjes gezet voor zijn sterke en zeer recente fietsbeleid. “Naast tal van infrastructurele ingrepen zoals de installatie van fietsvriendelijke fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen koos het bedrijf ook voor fietsleasing”, stelde de jury.

Concreet kunnen alle medewerkers een deel van hun brutoloon afstaan voor een fiets, waaraan een engagement wordt gekoppeld. Na drie jaar worden de werknemers eigenaar van hun fiets. Het fietsleaseplan werd in april van dit jaar gelanceerd en overtuigde intussen al heel wat medewerkers.

Atlas Copco levert en onderhoudt in België compressoren, stroomgroepen, aannemersuitrustingen, machines voor de afbraak en voor steengroeven, industrieel gereedschap en assemblagesystemen. Een uitgebreid aanbod van deze uitrustingen is ook beschikbaar in verhuring voor korte of lange duur.