Aspiravi is gestart met de bouw van een extra windturbine langs de E314 in Diest. Naast de civiele werken zijn ook de funderingswerken aangevat. In de zomer kan dan de eigenlijke opbouw van de windturbine gebeuren.

De nieuwe windturbine zal groene stroom produceren voor 2.250 gezinnen en moet helpen de klimaatdoelstellingen te realiseren. In de zomer gebeurt de eigenlijke opbouw van de windturbine. Indien alles volgens planning verloopt is de indienstname van de windturbine voorzien voor het najaar. Aspiravi nv bouwt in Diest een windturbine met een ashoogte van 119 meter. De wieken hebben een lengte van 57 meter.

Nog turbines

De nieuwe windturbine situeert zich in het verlengde van het reeds bestaande windpark van 10 windturbines van Aspiravi nv langs de E314. Dit windpark werd in 2011 samen met Limburg win(d)t nv gebouwd en situeert zich op het grondgebied van de gemeenten Halen, Diest en Bekkevoort. Het bestaande windpark van 10 windturbines produceert reeds groene stroom equivalent aan het verbruik van 14.000 gezinnen. Bovendien bouwt Aspiravi nv momenteel ook op grondgebied van de gemeenten Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort twee nieuwe windturbines, eveneens langs de E314.

Ruim 2.800 coöperanten

Aspiravi Samen telt vandaag meer dan 2.800 coöperanten, die samen reeds meer dan 7,6 miljoen euro kapitaal hebben opgehaald. In 2017 werd een dividend van 4% uitgekeerd aan de coöperanten op hun investering in groene energie voor het werkjaar 2016.