As44 heeft grootste Cappellini shop-in-shop

An Vermeiren en Koen De Backer_AS 3In designwinkel As44 in Asse opende het prestigieuze Italiaanse designmerk Cappellini zijn nieuwe grootste shop-in-shop van het land. De Cappellini-showroom beslaat in As44 een volledige vleugel.

Net als de andere designmerken die As44 aanbiedt, kan ook Cappellini meegenieten van het unieke winkelkader. As44 is immers gevestigd in een college uit de jaren 1800, dat later fungeerde als klooster en tot enkele jaren geleden dienst deed als Gemeentelijke bibliotheek. Tweehonderd jaar na zijn ontstaan werd het gebouw gerenoveerd tot het droomproject van interieurstylist An Vermeiren en interieurarchitect Koen De Backer: een designstore waar ‘authentiek en modern’ harmonieus met elkaar versmelten.

Het gebouw symboliseert de centrale filosofie achter As44.

“Wij laten populaire designmerken links liggen en kiezen bewust voor merken met extra verhaal, vaak met een interessant prijskaartje”, zegt Koen De Backer. “We voelen dat steeds meer mensen daar ook expliciet naar op zoek gaan: het mag allemaal nog net dat ietsje unieker, persoonlijker.”

Cappellini: iconische designklassiekers

Sinds de  oprichting in 1946 staat Cappellini synoniem voor hedendaags, avant-gardistisch design. De Cappellini-collectie bestaat uit meubelstukken voor het hele huis: van de woonkamer, over de studio tot de slaapkamer. Het werkt hiervoor samen met internationale toppers.

“Het doet me bijzonder veel plezier dat de Cappellini Collection een nieuw huis heeft in België”, zegt Giulio Cappellini. “Mijn oprechte waardering ook voor de ruimte die de designshop As44 onze collectie heeft gegeven in haar wel heel bijzondere showroom en voor de zorg waarmee Koen en An ons merk uitdragen. Cappellini wil een multiculturele hub  zijn waar een mix aan ideeën van designers uit de hele wereld samen komen. Met onze collectie trachten we elke keer opnieuw naar de toekomst te kijken. Door nadrukkelijk in te zetten op onderzoek en innovatie, werken we zo naar producten die worden aanzien als nieuwe designklassiekers.”