ARVALMet Arval Car Sharing geeft leasingmaatschappij Arval uit Zaventem aan ondernemingen de mogelijkheid om één of meerdere wagens ter beschikking te stellen van hun werknemers. Het lijkt wel autodelen op bedrijfsniveau, met gebruik van een intelligent online platform en een innovatieve app. Een overdracht van sleutels is niet meer nodig, want openen, starten en sluiten van de wagen gebeurt met de Arval Car Sharing app op de smartphone.

Arval Car Sharing is een mooi voorbeeld van slim delen, en flexibele en duurzame mobiliteit. De werkgever stelt wagens ter beschikking en beslist welke werknemers deze kunnen gebruiken. Het reserveren van de Arval Car Sharing wagen is kinderspel, altijd en overal. Aan de ene kant is er het intuïtieve online reserveringssysteem, aan de andere kant de gratis Arval Car Sharing app voor Android en iOS. Vanop pc of smartphone is reservatie binnen enkele seconden een feit.

Het openen, starten en sluiten van de wagen gebeurt met de Arval Car Sharing app op de smartphone, waardoor de overdracht van sleutels officieel tot het verleden behoort. Voor wie geen smartphone heeft, zorgt Arval voor een chipkaart. Dankzij deze innovatieve technologie is Arval de eerste leasingmaatschappij die poolwagens zonder sleutels ter beschikking stelt.

De Arval Car Sharing app speelt ook een essentiële rol in de administratie. Na elke rit worden kilometerstand en brandstofniveau automatisch geregistreerd. Als er schade is wordt die door de gebruiker in kwestie op de app gemeld, snel en correct.

Het online dashboard toont de vlootbeheerder een duidelijk overzicht van de status van zijn Car Sharing vloot. Wie zijn de gebruikers? Welke wagens zijn beschikbaar? Verder krijgt hij een transparante rapportage van het aantal gereden kilometers, de brandstofniveaus en mogelijke schades.

Een Arval Car Sharing leasewagen wordt gehuurd voor twaalf  maanden, aan een vast maandelijks bedrag en betaalt men per kilometer. Daarvoor is er onbeperkt toegang tot de wagen, het online platform en de mobiele app. Als er al poolwagens in het wagenpark zijn, kunnen deze ook uitgerust worden met de Arval Car Sharing technologie.