Architectenbureau ar-te fuseert met Brusselse B.A.E.V.

dirk dherdeHet architectenbureau ar-te uit Wijgmaal (Leuven), geleid door Dirk D’herde (foto),  fuseert met het Brusselse B.A.E.V. “Hoe kan men zich in het andere landsgedeelte ontwikkelen als men een Nederlandstalig of Franstalig architectenbureau is?  Op deze vraag bieden we een origineel antwoord vraag door een geïntegreerde groep te creëren”, zeggen de architecten. De fusie brengt een honderdtal architecten samen rond een gemeenschappelijk project. De nieuwe groep, die al actief is op het terrein, wordt midden dit jaar officieel bekrachtigd.
De twee bureaus hebben elk een vijftigtal medewerkers. Ze wilden zich allebei al een paar jaar richten op het andere landsgedeelte om ook daar projecten te ontwikkelen. Beide teams ontmoetten elkaar in juni vorig jaar en het klikte onmiddellijk. De twee bureaus zijn niet alleen actief in dezelfde sectoren, maar delen ook dezelfde waarden en koesteren gemeenschappelijke ambities.

De notie van ‘zorg dragen voor’ staat centraal in de architecturale benadering van de nieuwe groep. De ambitie is om kwaliteitsarchitectuur op te leveren waarin het goed is om te leven. Er wordt bijzondere aandacht verleend aan de verwachtingen van de bouwheer en het welzijn van de gebruikers. In de ontwikkeling van projecten, of die nu voor de publieke of private sector zijn, blijven de twee entiteiten hun waarden van luisterbereidheid, beschikbaarheid, een persoonlijke relatie en wederzijds vertrouwen nastreven.

Beide entiteiten behouden hun nauwe, geografische verankering met hun cliënteel, terwijl ze hun diensten uitbreiden op nationaal niveau. De relatie van vertrouwen en nabijheid met de klant vormt het DNA van beide bedrijven. Ze kan voortaan steunen op een uitgebreide expertise die alle domeinen van architectuur omvat.
De nieuwe groep biedt een volledige dienstverlening aan, van de programmatie tot juridisch en financieel advies, over de ontwikkeling van vernieuwende concepten en de nauwgezette opvolging van de bouw. De nieuwe groep wordt geleid door een directiecomité dat bestaat uit Françoise Haumont, Heidi Vandeur, Dirk D’herde, Iwein Meyskens, Roland Roquiny, Nicolas Van Oost, Stef Vermeulen en Jean Paul Muyle als CEO.