De Scherpenheuvelse architect en politicus Rob Jacquemyn is niet meer. Dat meldt het stadsbestuur. Jacquemyn werd 68 en was al een tijdje ziek.  

Rob Jacquemyn heeft zijn stempel gedrukt op het gemeentebeleid in het algemeen en op een aantal dossiers in het bijzonder. Dat zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). “Zo heeft hij zich jarenlang ingezet voor de restauratie, de ontsluiting en de uiteindelijke openstelling van de Maagdentoren in Zichem”, aldus Claes. “Dat zeer complexe dossier kende hij op zijn duimpje en bracht het ook tot een goed einde.” Zijn ervaring als architect stelde Rob ten dienste van de bevolking in heel wat dossiers.

Den Egger 

Naast de Maagdentoren was Rob ook nauw betrokken bij de realisatie van het bovenlokaal Gemeenschapscentrum Den Egger  en hij had ook zijn inbreng bij de totstandkoming van de lokale brandweerkazerne. “Maar ook op het vlak van openbare werken heeft hij een indrukwekkend parcours gereden. Denk maar aan de vernieuwing van de verschillende dorpscentra, de aanleg van nieuwe fietspaden, een resem riolerings-en wegeniswerken en de bouw van de verschillende ontmoetingscentra”, aldus nog Claes. Jacquemyn was achttien jaar schepen in de stad, sinds 2012 had hij een zitje in de gemeenteraad na een eerste termijn van 12 jaar tussen 1983 en 1994. Hij behoorde tot de CVP, later de CD&V.

Afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid voor Rob vindt aanstaande zaterdag om 10.30 uur plaats in de Basiliek van Scherpenheuvel.