pop-upparkLandschapsarchitect Maarten van de Voorde experimenteerde met een pop-uppark in Asse. Dat gebeurde naar aanleiding van de jaarlijkse Hopduvelfeesten. Het Duvelpark verdrong het gemotoriseerd verkeer op het Gemeenteplein.

Maarten van de Voorde wil met het Duvelpark aantonen hoe openbare ruimte anders benut kan worden. “Het Gemeenteplein is als beeld bij de inwoners en bezoekers van Asse sterk verbonden met de functie van parkeerplaats. Deze openbare ruimte is een van de belangrijkste centraal gelegen pleinen en wordt omringd door monumenten als het gasthuis en het gemeentehuis. Het plein  moet de ambitie koesteren om naast functioneel gebruik ook een meerwaarde te vormen in menselijke beleving”, zegt de architect uit Asse.

Het park maakte deel uit van het cultureel-maatschappelijk project dat aan elke editie van de Hopduvelfeesten gekoppeld wordt. In samenwerking met cc Asse, de dienst cultuur van de gemeente, Pasar Asse, de provincie Vlaams-Brabant en Maarten van de Voorde werkte het Hopduvelcomité twee tentoonstellingen en een wandel- en fietsparcours uit. Deze initiatieven moeten de inwoners van Asse laten nadenken over hoe zij de publieke ruimte in de gemeente willen zien evolueren.

Het pop-uppark is daartoe de aanzet. Met een omvang van een voetbalveld werd het opgesmukt met honderd bomen  en een kiosk.