Apple verovert de bedrijfsmarkt

appleIn het Belgische bedrijfsleven is er de jongste jaren een steeds grotere vraag naar Mac’s, computers van het merk Apple. Vorig jaar verkocht easy-m, de grootste Apple-verdeler in België, 20 tot 28 procent meer Mac’s aan bedrijven dan het jaar voordien.

Bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers noteerde easy-m vorig jaar een omzetstijging van 28 procent. Bij de kmo’s was er een stijging van twintig procent.

Volgens easy-m is de reden voor die stijging is dat steeds meer bedrijven de gebruiksvriendelijkheid van Apple-computers waarderen en dat de meeste bedrijfstoepassingen vlot op Mac’s kunnen gebruikt worden. “Het grote gebruiksgemak van Apple-computers zorgt ervoor dat de toestellen op de particuliere markt al lange tijd erg populair zijn”, zegt Annick Maes, CEO van easy-m. “Bedrijfsleiders hebben in hun privé-leven een goede ervaring met Apple en willen die positieve ervaring doortrekken in hun bedrijf. Ook de tendens dat privé-toestellen steeds vaker voor het gebruikt worden en omgekeerd, maakt dat bedrijven niet om de populariteit van Mac’s en andere Apple-toestellen heen kunnen.” De grote vraag is ook te verklaren doordat de meeste bedrijfstoepassingen gebruikt kunnen worden op Mac’s. De toestellen van Apple zijn daardoor vlot te integreren in een reeds bestaande IT-omgeving.

DNS Belgium,een bedrijf uit Leuven dat internet toegankelijker wil maken en domeinnamen registreert, nam in 2014 de beslissing om alle computers in het bedrijf te vervangen door Mac’s. Momenteel is de overschakeling in volle gang. De dertig medewerkers van het bedrijf werkten voordien op verschillende toestellen met verschillende software. David Goelen, Corporate ICT Manager bij DNS Belgium: “De situatie was niet makkelijk te onderhouden, dus wilden we een werkwijze met meer uniformiteit. Na een interne bevraging bleek dat Apple de beste keuze was, omwille van de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en beheersbaarheid van de computers.”