Verschillende Belgische projecten zijn genomineerd voor de Webby Awards. Die belonen elk jaar applicaties, platformen en campagnes die het meeste succes hebben op het internet. FamousGrey uit Groot-Bijgaarden (Dilbeek) is genomineerd in de categorie beter gebruik van mobiel. Met de applicatie Remumber moeten kinderen het telefoonnummer van hun ouders gebruiken als paswoord op hun smartphone. Zo gaan ze weer gsm-nummers leren onthouden.

De organisatoren van de awards maakten maandag de nominaties bekend. Daarbij zitten nogal wat Belgische communicatiebureaus met naast FamousGrey ook Gents, These Days, Air en LDV United.

Steeds meer kinderen hebben smartphones. Maar wat als het kind zijn telefoon verliest of een lege batterij heeft? Wat als het in een situatie belandt waarin het de ouders wil contacteren maar hun nummer niet kent?

De app Remumber verandert de ontgrendelingscode van de smartphone of tablet van het kind in het telefoonnummer van de ouders. Telkens kinderen het toestel ontgrendelen, oefenen ze dat nummer. Tot ze dat uit het hoofd kennen.

Famous werd vorige zomer overgenomen door Grey, onderdeel van WPP. Het reclamebureau werd daarbij omgedoopt tot FamousGrey.