Annemie Depuydt ict-vrouw van het jaar

depuydtkuleuvenAnnemie Depuydt is de ict-woman of the year 2016. Zij staat aan het hoofd van de ict-dienst van de KU Leuven. Depuydt heeft een team van 220 mensen onder zich. Op het podium van de awards van Data News werd ze geflankeerd door Ursula Dongmo van ING, verkozen tot young ict-lady of the year.

Annemie Depuydt is sinds 2008 algemeen directrice van het eengemaakte ict-departement van de universiteit. Dat bestond aanvankelijk uit het rekencentrum en de operationele ict-afdeling. Ze waakt ook over de beschikbaarheid van de ict-resources voor de partnerinstellingen onder de KU Leuven Association.

Depuydt is een West-Vlaamse die in Leuven verzeilde. Ze begon als programmeur-analiste en werd nadien projectleidster bij de universiteit. In 2005 werd ze directrice van het departement administratieve informatieverwerking. Drie jaar later kwam ze aan het hoofd van de eengemaakte informaticadienst.

Ursula Dongmo is supervisor van het monitoringteam bij ING. Ze leidt een team van een tiental mensen. Dat moet alle services van de bank in de gaten houden om incidenten te voorkomen of snel op te lossen. Dongmo werkt sinds 2013 voor ING. De burgerlijk ingenieur was daarvoor actief als ontwikkelaar van software bij verschillende banken.

Al voor de zevende keer selecteerde Data News twee keer tien genomineerden voor ict-woman en -lady of the year. Meer dan tienduizend lezers stemden Depuydt en Dongmo naar de top drie. Een vakjury bekroonde hen tot winnaressen.