bestelwagenBouwpunt André Celis kiest resoluut voor de moderne stadsbestelwagen. De onderneming uit Wilsele bij Leuven investeerde in vijftien modellen Citan van Mercedes-Benz voor haar afdeling bouwmaterialen. Het zijn compacte en multifunctionele stadsbestelwagens voor kleine of dringende leveringen. Met deze keuze draagt de firma van bouwmaterialen een steentje bij om zwaar vervoer uit de stadskern te weren.

“Het gebeurde vrij geregeld dat onze vrachtwagenchauffeurs met hun truck aan halve capaciteit leveringen uitvoerden”, zegt Nick Celis van Bouwpunt André Celis. “De ongemakken stapelden zich op. Een parkeerplaats voor een vrachtwagen vinden in de onmiddellijke omgeving van het leveringsadres werd voor onze chauffeurs steeds moeilijker.”

“Met onze recentelijk geopende webshop speelden we in op een andere trend: flexibele en kleinere leveringen. De combinatie maakt dat we afstapten van het klassieke vrachtvervoer.” Celis vond de mobiliteitspartner bij Mercedes-Benz. Zowel Celis als GMS-Leuven zijn actief betrokken bij het project Leuven Klimaatneutraal 2030.

Met Bouwpunt speelt André Celis in op een groeiende vraag van de markt. In de activiteiten van de bouw is een verschuiving aan de gang van nieuwbouw naar renovatie. Dat maakt dat aannemers en particulieren nood hebben aan een groter productaanbod onder een en hetzelfde dak. Dat gaat van verf, elektriciteit, gereedschappen en ijzerwaren tot bevestigingsmiddelen, tegels, hout en veiligheids- en werkkledij.

De nieuwe bestelwagens rijden inmiddels rond met het logo van het huis. André Celis is meer dan een handel in bouwmaterialen. Naast Bouwpunt André Celis in Wilsele en Lubbeek telt het bedrijf nog drie andere afdelingen: container en recyclage in Kampenhout, natuursteen in Lubbeek en acht  tankstations in Vlaams-Brabant (Aarschot, Averbode, Erps-Kwerps, Kumtich, Tienen, Wilsele, Langdorp en Sint-Joris-Winge).