An TangheAn Tanghe is de nieuwe directeur van het Microsoft Innovation Center Vlaanderen (MIC). Ze was het voorbije anderhalf jaar projectcoördinator van Bryo, het startersplatform van Voka Leuven.

An Tanghe volgt bij MIC Vlaanderen Peter Dedrij op als algemeen directeur. Die is sinds enkele maanden business development manager voor de Fruit- en Dronevalley in Brustem.

Tanghe is doctor in de biotechnologie en werkte enkele jaren bij reMYND, een spin-off van de KU Leuven. Daar deed ze ook haar eerste managementervaring op. Ze is uiterst tevreden met de uitdaging die haar bij het MIC Vlaanderen wacht. “Ik bekijk het graag als een vendiagram. Het MIC ligt dan net in de doorsnede van de drie dingen die me het meeste boeien: life sciences, technologie & IT en start-ups. Het is dus een samenkomen van veel zaken die me interesseren. Uiteraard wou ik de job ook omdat het een leadership-functie is. Dat balanceren tussen de vele belangen die spelen, trekt me wel aan.”

“De grootste uitdaging voor mij is me de komende zes maanden inwerken in het ecosysteem van MIC Vlaanderen en samen met het team een sterk strategisch plan op te stellen voor de volgende drie jaar”, zegt Tanghe. “Het huidige PPP-partnership loopt eind dit jaar af en ik wil graag vanuit een sterke missie-visiestrategie met dezelfde partners ook de volgende drie jaar samenwerken.”