Amuse-Gueuze koppelt heerlijk eten aan lambiekbieren

Het Land aan de overkant (92)Altijd al willen weten welke gerechten er het beste passen aan de zijde van een ambachtelijke lambiekbiertje? Dat kan tijdens ‘Amuse-Gueuze’ dat deze keer georganiseerd wordt in Het Land aan de Overkant.

Amuse-Gueuze ontstond vanuit mijn persoonlijke passie voor ambachtelijke lambiekbieren en een eerlijke, heerlijke keuken”, zegt Karen Blereau, de oprichtster van het foodpairing event. “Zowel de lambiekbieren als de gerechten worden gemaakt door gepassioneerde mensen met respect voor de natuur. Zo ontstond het idee om deze twee samen te brengen in een verfijnd maar no-nonsens event. Eind 2013 was er de eerste Amuse-Gueuze.”

“Amuse-Gueuze is een uniek foodpairing event waarbij op een originele locatie authentieke, natuurlijke en seizoensgebonden gerechten worden geserveerd met ambachtelijke lambiekbieren”, zegt Blereau. “Beiden liggen namelijk in elkaars verlengde. Meer nog, samen gebracht tillen ze elkaar naar een nog hoger niveau.”

Amuse-Gueuze werd twee keer in Antwerpen georganiseerd en komt nu naar Vlaams-Brabant. Deze derde editie wordt georganiseerd in samenwerking met het Leuvense restaurant Het Land aan de Overkant. Dit restaurant wordt geprezen omwille van de vernieuwende kijk op gastronomie, zonder de essentie uit het oog te verliezen. Op 12, 13 en 14 maart zullen chef-kok Wim en zijn enthousiaste team hun kookkunsten laten botvieren en serveren ze de lekkerste gerechten in combinatie met een fris lambiekbier.

Amuse-Gueuze vindt plaats op 12, 13 en 14 maart in restaurant Het Land aan de Overkant aan de Léon Schreursvest 85 in Leuven. Deelnemen kost 89 euro (aperitiefhapjes en vijfgangendiner, inclusief zes lambiekbieren, water, koffie of thee)

Wie nog wil deelnemen aan Amuse-Gueuze, kan inschrijven via deze site, het aantal plaatsen is beperkt.