Amerikanen schieten Option te hulp

optionHet Amerikaanse bedrijf Danlaw investeert in Option. De financiële injectie van deze sectorgenoot kan oplopen tot 10 miljoen euro. Het Leuvense technologiebedrijf gaat op die manier een partnership aan met een specialist in elektronica voor de automotive-industrie.

Danlaw is een producent van telematica-oplossingen. Het specialiseert zich in toepassingen voor connected cars en in de ontwikkeling van hard- en software voor electronic control units. Maar ook netwerkcommunicatie in voertuigen, infotainment en telematica behoren tot de activiteiten.

Het Amerikaanse bedrijf is bereid 10 miljoen euro te pompen in Option, dat gespecialiseerd is in draadloze communicatie. Danlaw kan daardoor een grote aandeelhouder worden.

Danlaw investeert 6 miljoen euro via een converteerbare lening. Die loopt over vijf jaar tot november 2020. Ze kan omgezet worden in bijna 33 miljoen aandelen. Op dit moment zijn er bijna 97 miljoen aandelen van het bedrijf.

Bijkomend kan Danlaw 4 miljoen euro investeren via zogenaamde warrants, een financieel instrument. Deze optie geeft het recht om voor een bepaalde datum effecten te kopen of te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Hiervoor moeten de aandeelhouders wel groen licht geven tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die Option weldra organiseert.

Option focust zich met de deal verder op connected cars. Het bedrijf sloot vorige zomer al een contract met Danlaw voor de ontwikkeling van een datalogger. Danlaw is de grootste telematicaleverancier voor zogenamade on board diagnostics toestellen in Noord-Amerika.