De private ziekenwagendienst Ambuce neemt vanaf 1 juli de ambulancedienst van de Civiele Bescherming in Liedekerke over. Dat bevestigt burgemeester Luc Wynant van Liedekerke. 

Vorig jaar kwam er heel wat kritiek op de beslissing van de federale regering om de operationele eenheid van de Civiele Bescherming in Liedekerke tegen het einde van het jaar op te doeken. De ambulancedienst rukt zo’n 1.600 keer per jaar uit. Intussen is de beslissing met succes aangevochten en blijft een deel van de site bestemd voor een ambulancedienst. Er werd een oproep gelanceerd om een private partner te vinden om de dienst over te nemen. Die partner werd gevonden in Ambuce. “De ziekenwagendienst zal ongewijzigd functioneren”, aldus burgemeester Luc Wynant (CD&V) van Liedekerke. “Ambuce zal uitrukken vanaf de terreinen van de Civiele Bescherming, zodat de veiligheid van inwoners en buurgemeenten gewaarborgd blijft.” 

Private speler

Ambuce is een private speler op de markt. De firma, onder leiding van CEO Jan Christiaen, voorziet in dringend/niet-dringend ziekenvervoer, preventieve hulpverlening, repatriëring en opleidingen over heel België. De hoofdzetel van het bedrijf ligt in het Antwerpse Wijnegem. Van daaruit wordt de organisatie gecoördineerd.

Toekomst site Civiele Bescherming 

Rond de toekomstige invulling van de site van de Civiele Bescherming is er nog geen duidelijkheid. Wel zijn er gesprekken aan de gang met de brandweerzone Vlaams-Brabant West.