Allemeersch 1De ambachtelijke bakkerij van de familie Allemeersch in Kampenhout huist voortaan in een gloednieuw bedrijfsgebouw. Het pand van 2.700 vierkante meter werd gebouwd door Edibo uit Lommel. Het ontwerp is van de hand van Architeam uit Boortmeerbeek.

Wie in en rond Kampenhout op zoek is naar brood en patisserie kan terecht in de nieuwe bakkerij van de familie Allemeersch. De bouwwerken begonnen in maart en werden deze maand afgerond. “Door de toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten was onze vorige locatie van 650 vierkante meter te klein geworden”, zegt Rudy Allemeersch, bestuurder bij bakkerij Allemeersch.

Een blikvanger in het nieuwe bedrijfsgebouw is de uitgebreide toonbank, met aansluitend de open chocoladeruimte. De klant kan het productieproces van de ambachtelijke pralines en patisserie als het ware met eigen ogen volgen.

Bij Allemeersch staat de tweede generatie aan het roer, met vier broers en één zus. De bakkerij is een echt familiebedrijf, met de missie van een ambachtelijke vormgeving van kwalitatief hoogstaande producten. Die kwaliteit is gegarandeerd door de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de productiemethodes die aan de strengste hygiënenormen voldoen.

Deze aanpak en de jarenlange expertise van de familie hebben hun vruchten afgeworpen. Zo heeft het bedrijf sinds 2012 het label van kroonbakker. Vorig jaar voegde Allemeersch daar het label handmade in Belgium aan toe.