droneVoka Kamers van Koophandel Vlaams-Brabant organiseert de Drone-dag, een dag die helemaal in het teken van de drones staat.

“De markt van de drones neemt een hoge vlucht”, zegt Kristof Lowyck van Voka. “Hier ziet een volledig nieuwe sector het licht en die sector wordt nu al geschat op zo’n 6,5 miljard dollar. Drones zijn inzetbaar in diverse sectoren zoals landbouw, transport, bouw en veiligheid. Weinig bedrijven beseffen nu al dat de technologie een veel breder scala aan toepassingen kent dan louter het audiovisuele.”

“Met deze Drone-dag geven we een laagdrempelig overzicht van enkele veelbelovende toepassingen”, zegt Lowyck. “De sprekers geven de deelnemers een stand van zaken rond de huidige wetgeving. Zo krijgen ze meteen kijk op het wettelijk kader en op wat de groeiende drone technologie voor hun bedrijf kan betekenen.”

De Drone-dag start om 10.30 uur. Na de verwelkoming door Patrick Aertsen van Living Tomorrow en de introductie door directeur Paul Hegge van Voka, bekijkt Mark Vanlook (EUKA) verschillende toepassingsgebieden van drones. Wetgeving en reglementering worden besproken door Erika Billen (DGLV). Koen Meuleman van BeUAS kijkt naar de dronesector in België en de internationale benchmark.

Tijdens de broodjeslunch zijn er beursstanden en demonstraties van drones. In de namiddag zijn er praktijkvoorbeelden en workshops. De deelnemers kiezen één van volgende toepassingsgebieden: Inspectie en mapping, Landbouw, Media.

Na de conclusies is het tijd voor een receptie met tentoonstelling en beursstanden, om 16.30 uur wordt de Drone-dag afgesloten.

De Drone-dag  richt zich tot KMO’s en grotere bedrijven die willen ontdekken hoe drones kunnen helpen bij hun bedrijfsvoering en wordt georganiseerd op dinsdag 20 oktober van 10.30 tot 16.30 uur bij Living Tomorrow Vilvoorde aan de Indringingsweg 1 in Vilvoorde.

Deelnemen kost 45 euro (excl btw). Meer informatie bij kristof.lowyck@voka.be . Inschrijven

Inschrijven kan via inschrijvingen.hv@voka.be, via het online inschrijfformulier .