Alexandre Van Damme vervangt Warren Buffett als bestuurder bij Kraft Heinz. De familiale aandeelhouder van de Leuvense bierbrouwer AB InBev wordt met open armen ontvangen bij de Amerikaanse voedingsgigant.

Warren Buffett stopt aan het einde van zijn termijn als bestuurder bij het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Heinz. De 87-jarige miljardair en investeerder bouwt zijn reisverplichtingen af.

Buffett speelde een zeer belangrijke rol bij de creatie van Kraft Heinz, ontstaan na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway werkte samen met investeerder 3G Capital om ketchupmaker Heinz over te nemen in 2013. Twee jaar later werd Heinz samengevoegd met Kraft Foods.

Alexandre Van Damme wordt voorgedragen om Buffett te vervangen in de raad van bestuur. Kraft Heinz heeft hem genomineerd om de vacante plek als commissaris in te vullen. Van Damme is een van de rijkste Belgen en een belangrijke familiale aandeelhouder van AB InBev. Hij speelde onlangs nog een sleutelrol bij de verkoop van voetbalclub Anderlecht, waar hij ook aandeelhouder is.

“We zijn erg blij dat we de expertise en het inzicht van Alexandre bij Kraft Heinz kunnen binnenhalen. We geloven dat zijn managerservaring en leiderschap erg waardevol zullen zijn voor de raad van bestuur, de leiding en het bedrijf in zijn geheel”, zegt het voedingsconcern.