solar carALD Automotive uit Brussel verlengt haar steun aan het Solar Team met twee jaar. Het Solar Team is een jonge groep Leuvense studenten die de ‘Solar Car’ ontwikkelde, een voertuig dat door zonne-energie wordt aangedreven.

In 2013 nam het team deel aan de World Solar Challenge in Australië, een wedstrijd over een afstand van 3.021 km, en behaalde daar meteen de zesde plaats op veertog teams. ALD Automotive had toen al steun verleend aan dit ambitieuze en vernieuwende project.

De samenwerking bleek veelbelovend en past bovendien perfect in de filosofie van ALD Automotive op het vlak van de zoektocht naar nieuwe vormen van duurzame mobiliteit. Voor het wereldwijde nummer 1 op de markt van de autoleasing was dit reden genoeg om zijn partnership met het Belgische team te vernieuwen. Het Solar Team neemt dit jaar deel aan twee belangrijke wedstrijden: de Abu Dhabi Solar Challenge van 15 tot 19 januari en het Wereldkampioenschap voor voertuigen op zonne-energie, dat van 18 tot 25 oktober in Australië wordt georganiseerd.

“Het twintigtal Leuvense ingenieursstudenten heeft samen een formidabel project ontwikkeld”, zegt General Manager Miel Horsten van ALD Automotive Belgium. “Het project is gebaseerd op duurzaamheid, groene energie en technologische innovatie, stuk voor stuk waarden waar ook wij volledig achter staan. Bij ALD Automotive streven we ernaar om onze klanten voortdurend duurzame alternatieven aan te bieden voor de traditionele mobiliteit. Het is dan ook niet helemaal ondenkbaar dat we binnen enkele jaren voertuigen in ons aanbod opnemen die gebruikmaken van de technologieën die nu in het project worden toegepast. In ieder geval waren we het aan onszelf verplicht om het Solar Team te ondersteunen, want wij hebben nog iets anders gemeen met het team: passie! En dat is een buitengewone brandstof die ons toelaat om ‘the extra mile’ te gaan.”