Albert Heijn opent nog dit jaar een winkel in Zaventem. Voor het overige laat de Nederlandse winkelketen niet in zijn kaarten kijken over de toekomst van de succesvolle winkelformule in België.

In 2011 opende de keten zijn eerste winkel in ons land. Dat was in Brasschaat. Aan een snel tempo werden nieuwe supermarkten geopend. De veelbesproken fusie tussen Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, en Delhaize zorgde voor vraagtekens. Met name of de fusiegroep met twee merken actief blijft in ons land.

De retailer liet vorig jaar weten in 2019 te zullen beslissen over een integratie. De prioriteit van de groep is het merk Delhaize te versterken. Met als logische volgende stap een integratie van alle supermarktactiviteiten van Ahold Delhaize België in Delhaize.

Luc De Baets, ceo van Albert Heijn België, gaf donderdag geen details over de toekomst. Intussen blijft de keten wel winkels openen in ons land. De teller staat nu op 37, met nog twee openingen dit jaar. Naast Zaventem is er ook een gepland in Hasselt.

De zoektocht naar locaties voor nieuwe winkels blijft lopen. Op hoeveel supermarkten Albert Heijn in België mikt, wil de retailer niet kwijt.