albert heijnWoensdag 1​6 december om 11 uur opent Albert Heijn zijn winkel aan de Leuvensesteenweg 263 in ​Boortmeerbeek​. Na Leuven en Aarschot is dit de derde vestiging van de Nederlandse supermarktketen in de provincie ​Vlaams-Brabant.

Eerder dit jaar raakte bekend dat Albert Heijn een vestiging zou krijgen in Boortmeerbeek. De winkel kwam op de plaats waar vroeger campingwinkel Salu was gevestigd. Sinds enkele maanden is Albert Heijn ook op zoek naar de zowat veertig mensen die een baan zullen vinden in de winkel.

Na een officiële opening voor genodigden is het grote publiek woensdag welkom vanaf 11 uur. De opening voor het publiek gebeurt in aanwezigheid van supermarktmanager

​Hanne Vandikkelen en van Jan Roelofsen, Operationeel Manager Nieuwe winkels bij Albert Heijn België.

Met de opening van deze derde winkel van Albert Heijn in Vlaams-Brabant is de veroveringstocht van de Nederlandse supermarktketen in Vlaanderen en zelfs de provincie ​Vlaams-Brabant nog niet voorbij. Albert Heijn zelf vertelt nooit iets over mogelijke inplantingsplaatsen voor nieuwe winkels, maar de kans is groot dat er volgend voorjaar nog een AH-vestiging opent in Vlaams-Brabant.