De vestiging van Albert Heijn in Boortmeerbeek wordt overgenomen door een onafhankelijke ondernemer. De supermarkt verandert van eigenaar op 1 juli. Het personeel behoudt zijn arbeidsvoorwaarden.

De Nederlandse supermarktketen opende medio december 2015 de deuren langs de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Albert Heijn moest acht  winkels verkopen aan een andere supermarkt omdat de fusiegroep tussen Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn en Delhaize, anders te machtig wordt.

De vestiging in Leuven komt zoals bekend in handen van Lidl. Die in Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer van Carrefour. De winkel zal worden uitgebaat als een Carrefour Express.

“Alle veertig personeelsleden mogen blijven”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB. “De arbeidsvoorwaarden blijven dezelfde.”

Met Leuven en Boortmeerbeek verdwijnt Albert Heijn niet helemaal uit Vlaams-Brabant. De vestiging in Aarschot blijft behouden en in Wemmel komt er zelfs eentje bij, de eerste in de Vlaamse Rand rond Brussel.