aktiefinvestOp de ring rond Leuven staat sinds kort een op het eerste zicht nieuw kantoorgebouw. Aktiefinvest, de immovennootschap van de groep Boerenbond, slaagde er met dit project niet alleen in om nieuwbouw en renovatie tot één harmonisch geheel te verenigen, maar ook om 7.250 vierkante meter toekomstgerichte kantoorruimte te realiseren op de Diestsevest 32.

Aktiefinvest creëerde samen met haar partners een duurzaam en energiezuinig kantoorgebouw met een E-peil <50. Hiermee hoopt de vennootschap de doelstellingen van Klimaatneutraal Leuven (KNL 2030) een duw in de rug te kunnen geven. Stad Leuven wil namelijk tegen 2030 netto geen CO2 meer uitstoten door middel van anders te wonen, te leven, zich te verplaatsen en te werken. “Dit kantoorgebouw helpt alvast elke huurder een grote stap in de juiste richting te zetten voor wat betreft huisvesting”, zegt Angela Loyaerts, diensthoofd van Aktiefinvest. Zo heeft het gebouw bodemenergie-opslag, warmtepompen, klimaatplafonds, driedubbele beglazing in welafgemeten kleinere raampartijen, automatische zonwering, doorgedreven isolatie en groendaken. “Deze groendaken zorgen hierbij niet alleen voor warmte- en watercaptatie, ze verfraaien ook het uitzicht voor al wie vanuit zijn kantoor richting spoorwegen kijkt”, zegt Loyaerts.

“Naast energiezuinig is het kantoorgebouw ook architecturaal een streling voor het oog. Een spel van hout en beton zorgen zowel aan de buiten- als binnenzijde voor de nodige visuele afwisseling en de geïntegreerde aluminium gevelpanelen weten op verbluffende wijze de overgang van renovatie naar nieuwbouw te verbergen. Dit kantoorcomplex bestaat uit een bouwkundige vereniging van een stuk nieuwbouw, dat werd opgetrokken waar vroeger twee woningen stonden, en een bestaand, tot op de constructie gestript kantoorgebouw. Het kantorencomplex is momenteel al voor meer dan de helft verhuurd.