Air Cargo Global keert terug naar de luchthaven in Zaventem. De Slovaakse vrachtluchtvaartmaatschappij verhuisde in mei naar Schiphol door de aanhoudende onzekerheid over de Brusselse geluidsboetes. Een half jaar later is Air Cargo Global weer actief op Brussels Airport.

Air Cargo Global was een van de slachtoffers van de nultolerantie voor geluidsinbreuken die de Brusselse regering begin dit jaar invoerde. De maatschappij was in Zaventem actief met twee zware Boeing 747’s. Dat is het meest gebruikte cargovliegtuig ter wereld.

Door het uitblijven van een oplossing voor het geluidsconflict verhuisden de Slovaken in mei hun activiteiten van Zaventem naar de Nederlandse luchthaven Schiphol. Mogelijk hebben ook andere redenen daarbij een rol gespeeld.

Door de verzadiging in Schiphol ziet Air Cargo Global zich nu genoodzaakt om opnieuw vanuit Zaventem te vliegen. Schiphol zit op het plafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar. Die limiet geldt tot 2020 en vloeit voort uit een afspraak tussen de luchthaven, de overheid en actiecomités.